Alowis biedt een groot gamma aan likeuren van verschillende types. Hierdoor verschillen de productie processen van de vele likeuren van elkaar. Maar ze zijn allemaal gemaakt met drie hoofdingrediënten. 

OM TE BEGINNEN MET
1
OM VERDER TE GAAN
MET
2
OM AF TE TOETSEN
MET
3

BEHANDELING GRONDSTOFFEN

Verse grondstoffen zoals vruchten (citroen, framboos, appel, peer, pompelmoes,...), kruiden (anijs, munt, kaneel,...) en planten (jasmijn, violen, saffraan,...à arriveren in onze productie en worden grondig behandeld om de beste smaak te kunnen bekomen. 

MACERATIE OF FERMENTATIE

Na behandeling worden grondstoffen gemacereerd voor een aantal weken of maanden afhankelijk van de grondstof. Wanneer een botanical genoeg natuurlijke suikers bevat, implementeren we een fermentatie om fruitige aroma's te kunnen krijgen. Tijdsbeheer is cruciaal is deze fase en is ook meestal stokersgeheim.

DISTILLATIE

Het maceraat distilleren we op het juiste moment éénmaal, tweemaal of zelfs driemaal om de smaken te concentreren en te verhogen. 

BLENDING

Meestal top secret! 

Zowel maceraten als distillaten gaan samen om een likeur te worden. Maceraten bepalen de kleur van likeuren terwijl de distillaten die wij toevoegen zorgen voor een zacht en warm mondgevoel en voor een lange afdronk.

Alowis logo.png

© 2019 by Alowis Liqueurs - Stokerij VdS Distillery BVBA 

Please enjoy responsibly.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon