top of page

Alowis biedt een groot gamma aan likeuren van verschillende types. Hierdoor verschillen de productie processen van de vele likeuren van elkaar. Maar ze zijn allemaal gemaakt met drie hoofdingrediënten. 

OM TE BEGINNEN MET
1

 NATURAL SELECTED 

 MATERIALS 

 

OM VERDER TE GAAN
MET
2

TRADITIONAL

METHODS

 

OM AF TE TOETSEN
MET
3

EXCESSIVE

PASSION

BEHANDELING GRONDSTOFFEN

Verse grondstoffen zoals vruchten (citroen, framboos, appel, peer, pompelmoes,...), kruiden (anijs, munt, kaneel,...) en planten (jasmijn, violen, saffraan,...à arriveren in onze productie en worden grondig behandeld om de beste smaak te kunnen bekomen. 

MACERATIE OF FERMENTATIE

Na behandeling worden grondstoffen gemacereerd voor een aantal weken of maanden afhankelijk van de grondstof. Wanneer een botanical genoeg natuurlijke suikers bevat, implementeren we een fermentatie om fruitige aroma's te kunnen krijgen. Tijdsbeheer is cruciaal is deze fase en is ook meestal stokersgeheim.

DISTILLATIE

Het maceraat distilleren we op het juiste moment éénmaal, tweemaal of zelfs driemaal om de smaken te concentreren en te verhogen. 

BLENDING

Meestal top secret! 

Zowel maceraten als distillaten gaan samen om een likeur te worden. Maceraten bepalen de kleur van likeuren terwijl de distillaten die wij toevoegen zorgen voor een zacht en warm mondgevoel en voor een lange afdronk.

bottom of page